Dag 5: Hakuna matata

 

En till dag i Okavango Delta. Tiden står still här och det är inte annat än positivt. När man lever så nära naturen blir man ett lungt med den. Take it easy...we are in Botswana man! Dag fem startar med ännu ett safari till fots och denna dag ser vi samma stora flock zebror som under gårdagen, röda antiloper och olika typer av rådjur jag inte kan de svenska översättningarna på. Självklart även elefanter och giraffer :)

 

Det har varit otroligt varmt under dagarna nu och utan tillgång till dusch är vi lagom snuskiga. Därför var det till allas lättnad när vår guide föreslog ett dopp i vattet. Ja, samma vatten som flodhästarna bor i vilka är savannens farligaste djur. På den platsen vi åkte ut till med våra mokoro skulle det dock vara okej men helt säkert vore ett falskt löfte. I alla fall visade det sig vara enormt mycket sjögräs här vilket självklart tenderade i ett vatten/sjögräs-krig! Haha, inga detaljer nämna men vi hade nog sjögräs på de mest skumma ställen resten av vistelsen i Okavango Deltat.

 

När det började mörkna åker vi ut med våra mokoro på safari för att se flodhästarna på närmare håll. Vi kliver av på ett litet berg för att ännu en dag se solnedgången gå ned över savannen. Jag kan inte sluta tjata om det och jag kunde verkligen inte få nog. Det är mäktigt och jag fångade zebrorna framför den orangegula solen på film. Måste lyckas ladda upp den snarast. Hakuna matata!


Kommentarer
Postat av: Strnadova

Åh en reseblogg! Gillart :D

2010-09-13 @ 08:24:47
URL: http://strnadova.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0